Bremzes ir tas, kas nodrošina drošību uz ceļa gan jums, gan visiem, ar ko kopā atrodaties uz ceļa. Tādēļ bremžu sistēmas pieskatīšana ir viens no galvenajiem darbiem, kas auto īpašniekam ir jāveic biežāk kā tikai pirms tehniskās apskates.

Cik bieži jāremontē bremzes

Viens no visbiežāk veicamajiem automašīnas uzturēšanas darbiem ir bremžu sistēmas remonts. Bremžu remonta biežums tiešā veidā atkarīgs no tā kur un cik bieži lietojat savu automobili. Ja gadā nobraucat no 20 līdz 40 tūkstošus kilometrus gan pilsētā, gan ārpus tās, varat rēķināties, ka bremžu remonts būs jāveic ne retāk kā reizi divos gados.

Servisa CarWay speciālisti gan iesaka negaidīt tik ilgi. Pirms ikgadējās transportlīdzekļa obligātās tehniskās apskates iesakām iegriezties servisā, lai veiktu bremžu sistēmas diagnostiku kā daļu no automašīnas sagatavošanas tehniskajai apskatei. Bremzes ir būtiskākais drošas braukšanas priekšnoteikums. Ja servisā jums iesaka bremžu kluču maiņu vai plašāku bremžu sistēmas remontu, noteikti veiciet to tuvākajā laikā. Jūs nevēlaties atrasties tālu no mājām brīdī, kad sāksiet dzirdēt, kā sāk gaudot bremžu kluči.

Kā zināt, ka pienācis laiks remontam

Lielākā daļa pēdējo 20 gadu laikā saražoto mašīnu ir aprīkotas ar sistēmām, kas prot noteikt, kāds ir bremžu sistēmas stāvoklis. Šīs sistēmas spēs noteikt, kad, piemēram nepieciešams veikt kārtējo bremžu kluču maiņu. Tādēļ ja automašīna norāda uz brīdinājumu, ka nepieciešams veikt bremžu diagnostiku, noteikti nekavējieties ar šo darbu izdarīšanu. Jo lielāku attālumu nobrauksiet pēc brīdinājuma saņemšanas, jo nopietnāks remonts var būt nepieciešams.

Vecākiem auto vai tādiem, kuriem brīdinājuma sistēmas nav vai tās nav uzticamas, par bremžu problēmām autovadītājs var uzzināt arī ļoti vēlu – tad, kad tūlīt jau būs par vēlu mainīt bremžu klučus. Nereti šādās situācijās jāveic arī bremžu disku vai suportu remonts, jo, kamēr šoferis tiek līdz servisam, bremžu sistēma jau ir nolietojusies daudz tālāk, kā paredzēts. Tādēļ labāk servisā uzzināt, cik konkrētais uzstādītais bremžu klucis ilgi kalpos un pēc speciālista norādīto kilometru nobraukšanas doties uz servisu.

Piedāvājam pilnu pakalpojumu klāstu

Mēs autoservisā CarWay piedāvājam pilna profila bremžu sistēmas diagnostikas un jebkura veida remonta pakalpojumus. Esam gatavi gan regulārās bremžu sistēmas apskatēm, gan labot jau ļoti kritiskākā stāvoklī esošas bremžu sistēmas, veicot vai nu bremžu disku remontu vai bremžu suportu remontu. Veicam sertificētu Toyota un Lexus automašīnu remontu, taču tikpat kvalitatīvi salabosim arī jebkura cita auto bremžu sistēmu.

Vairākums auto neatļaus turpināt ceļu pie kritiski bojātas bremžu sistēmas. Ja gadās palikt uz ceļa un nav veida, kā automašīnu nogādāt līdz servisam, zvaniet mums. Ar autoevakuatoru dosimies pēc jūsu auto un nogādāsim to pie mums uz bremžu remontu vai citā jums nepieciešamā vietā.